מערכת סולארית ביתית

מערכת סולארית ביתית

 

אתם מתגוררים בבית פרטי עם שטח גג פנוי ולא מוצל?? אם תשובתכם היא כן, במאמר הבא נסביר כיצד תוכלו לאפס את חשבון החשמל שלכם באמצעות מערכת סולארית שתקימו על הגג ולמעשה תתחילו להרוויח מהשמש.

 

בשנים האחרונות חלו שינויים בשוק אשר הפכו את הקמת מערכת סולארית ביתית לאטרקטיבית

תהליך הקמה זול ומהיר

בשנים האחרונות הקמת מערכת סולארית לייצור חשמל על גג הבית הפכה לרלוונטית יותר כיוון שעלויות ההקמה ירדו משמעותית. בנוסף, מכשולים ביורוקרטים הוסרו: כבר לא צריך היתר בנייה (חוק הפרגולות משנת 2014), ההליך מול חברת חשמל הפך לפשוט ומיידי. כיום, ניתן להקים ולהפעיל מערכת סולארית ביתית תוך מספר ימים.

הקמת מערכת סולארית, על גג בית טיפוסי, הפכה להשקעה בטוחה ונטולת סיכונים. ניקח לדוגמה בית עם גג פנוי בגודל של כ-50 מ”ר, ניתן להקים מערכת שתייצר כ-100% מצריכת החשמל השוטפת. אם ניקח בחשבון צריכת חשמל ממוצעת העומדת על 500 ש”ח לחודש (כ-6,000 ש”ח בשנה), הרי שמחיר ההקמה של המערכת הסולארית יחזיר את עצמו בתוך 8 שנים בלבד ובעל הגג יהנה מ-25 שנים של 100% חיסכון מחשבונות החשמל.

דרישות להקמת מערכת סולארית על גג הבית

האפשרות המומלצת היא לפנות לחברה מובילה אשר תבצע ניתוח של צריכת החשמל הביתית ותכנון להצבת הפאנלים על גג הבית. בשלב הבא תכין החברה בקשה לרישום למכסת מונה נטו (מנגנון הרישוי שקבעה המדינה בין חברת החשמל ליצרני החשמל הביתיים, במסגרתו הוסדר ייצור החשמל לצריכה עצמית) ותדאג לקבלת אישור לייצור החשמל מחברת החשמל. לאחר שהאישור יתקבל ניתן יהיה לעבור להקמתה של המערכת. לרוב מדובר ביום עד מספר ימים בודדים להקמה (תלוי בגודל המערכת), לאחר מכן יגיעו בודקי חברת החשמל בכדי לוודא שהמערכת תקינה וכשירה להתחבר לרשת החשמל. לאחר קבלת אישור זה, תדאג החברה המבצעת לקבל היתר הפעלה ממנהל החשמל במשרד האנרגיה ולאחר שזה התקבל ניתן להתחיל לייצר חשמל.

יותר ויותר בעלי גגות ממהרים לנצל את ההסדרה החדשה ולהקים מערכת ייצור חשמל סולארית על הגג הפנוי. החיסכון בהוצאות החשמל, לצד ניצול שטח הגג הפנוי, המימון בתנאים טובים שנותנים הבנקים, היכולת לייצר חשמל ביום ולצרוך אותו בלילה, כל אלו הופכים את ההקמה לאטרקטיבית מאי פעם.

לסיכום, במדינה שטופת שמש כמו שלנו, אין סיבה לשלם הרבה כל כך עבור צריכת החשמל. ניתן לנצל כבר היום את ההסדרות החדשות, להקים מערכת עצמאית לייצור חשמל, לנצל את שטח הגג הפנוי ולהפוך אותו לנכס מניב המייצר חשמל ירוק וידידותי לסביבה.

 

By | 2018-03-22T16:19:17+02:00 מרץ 22nd, 2018|בלוג|